Stuwmeer Amadorio Villajoyosa

Het stuwmeer Amadorio is gelegen op ongeveer 3 kilometer vanaf villa Las Brujas de la Suerte, richting het dorpje Orxeta.

Dit stuwmeer is mooi een mooie plek om een middag eens op een andere manier door te brengen. In 1947 werd er een begin gemaakt met de constructie van deze wateropslag langs de bedding van de rivier de Amadorio. In 1957 werden de werkzaamheden beëindigd en heeft het stuwmeer Amadorio een oppervlakte van 103 hectare en een maximale opslagcapaciteit van bijna 16 miljoen kubieke meter .

De waterstand

Gedurende jaar wijzigt de waterstand regelmatig ingrijpend omdat het in de zomers zeer droog is en dat verbruik moet dan weer worden aangevuld in de winter. Hier kunt u het niveau op dit moment (de data wordt voortdurend bijgewerkt) controleren.

De dam

De dam heeft een totale hoogte van 63 m en is 318 m lang.  Het water wordt gebruikt voor irrigatie en de drinkwatervoorziening van de steden Benidorm en Villajoyosa.

Recreatie

Op het stuwmeer kan worden gevist, er is een plaatselijke visvereniging en alleen leden van de club mogen vissen op het hele meer. Niet leden kunnen vissen in een klein reservoir gebied en dienen voorafgaand een dag ticket te kopen. De meest voorkomende vissoort is de karper. Er is geen verdere waterrecreatie toegestaan op het meer.

Bij het meer bevindt zich een kleine recreatie plek met wat speeltoestellen en de mogelijkheid om te picknicken. Dit kan ook als perfecte uitvalsbasis dienen voor een mooie wandeling. Het is mogelijk om het gehele meer rondom te wandelen, de totale afstand bedraagt ongeveer 6,5 kilometer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *